KOMPLETNÍ ZAŘÍZENÍ PRO INDUKČNÍ OHŘEV

Středofrekvenční indukční ohřívač SOP 700/5-A130, výkonové řady 700 kW

23.4.2018

Indukční ohřívač dodaný do firmy Řetězárna Česká Třebová s.r.o., je určen k indukčnímu ohřevu ocelových polotovarů „L" 700 ÷ 1300 mm, na kovací teplotu. Skládá se ze vstupních a výstupních mechanizmů, skříně ohřívače, induktorů, měniče kmitočtu (ten je umístěn v samostatné skříni) a třífázového transformátoru.
Indukční ohřívač je navržen tak, že má dvě dráhy (pravou a levou). Studené polotovary zakládá obsluha nebo manipulátor střídavě na pravé nebo levé vstupní lůžko. V taktu ohřevu zasouvá elektrická tlačka střídavě polotovary celou jejich délkou do pravého nebo levého induktoru. Zároveň se zasunutím studeného polotovaru do induktoru je na výstupu z induktoru vysunut jeden ohřátý polotovar na pravý nebo levý výstupní řetězový dopravník, který ohřátý polotovar dopraví do předávacího místa, odkud je obsluha nebo manipulátor přemístí k následnému zpracování. Pokud není ohřátý polotovar včas odebrán z výstupního řetězového dopravníku, je shozen po odpadním žlabu do přepravní palety.
Připojení induktorů k přívodu a odpadu chladicí vody se provádí pomocí rychlospojek, čímž je zajištěna jejich rychlá výměna za jiný typ. Zároveň není nutné chladicí kapalinu z induktorů vypouštět do kanalizace a tím dochází ke snižování provozních nákladů chladicího systému. Elektrické připojení induktoru se provede automaticky po zapnutí hlavního vypínače.
Řízení ohřívače je volně programovatelným automatem (PLC) od firmy Siemens. Ovládání indukčního ohřívače je z ovládací skříňky pomocí tlačítek a komunikačního panelu. Parametry ohřevu (žádaná teplota, výkon apod.) se nastavují na komunikačním panelu. Na tomto panelu se formou textu zobrazí veškeré poruchy ohřívače včetně návodu na jejich odstranění. Teplota polotovarů uvnitř induktorů je měřena bezdotykovým měřičem teploty UPF V. Informace o výši teploty každého ohřátého kusu a doba jeho vypadnutí z induktoru jsou předány do nadřazeného řídicího systému.


 

Základní technické parametry SOP 700/5-A130

Ohřívaný materiál magnetická ocel
Rozměry přířezů Ø D  [mm] 60
4HR o straně D [mm] 50
PLO [mm] 150 x 16
150 x 20
délka l [mm] 700 - 1300
Maximální ohřáté množství [sec/ks]  120
Výstupní teplota ohřívaných přířezů [°C] max. 1200
Výkon [kW] 700
Frekvence [kHz]  5

Tyto webové stránky využívají soubory cookies pro vylepšení funkcí webových stránek, analýze využívání webových stránek a cílení na návštěvníky stránek.